Olej z Pestek Truskawek 50 ml

26,99 

Darmowa dostawa powyżej 120 zł

Olej z pestek truskawek stanowi doskonały suplement do pielęgnacji każdego rodzaju cery, ze szczególnym uwzględnieniem skóry suchej oraz wrażliwej. Regularnie stosowany poprawia stany zniszczonych i przesuszonych włosów. W składzie zawiera kwas palmitynowy, stearynowy, omega 9 (oleinowy), omega 6 (linolowy) oraz omega 3 (linolenowy). Przez naturalne występowanie kwasów w płaszczu wodno-lipidowym skóry, olej wykazuje doskonałą przyswajalność. Kwas linolowy jest szczególnie ważny przy pielęgnacji skóry suchej, ponieważ zapobiega utracie wody, a także nadmiernemu złuszczaniu naskórka.

Jeżeli zmagasz się z suchością skóry, widzisz na niej pierwsze oznaki starzenia w postaci zmarszczek i szukasz kosmetyku naturalnego, uniwersalnego, nie drażniącego, o dobrej przyswajalności i szybko wchłaniającego – olej z pestek truskawek może Cię zainteresować.

Nienasycone kwasy tłuszczowe występujące w oleju z pestek truskawek:

  • Palmitynowy – wygładza i zmiękcza skórę jak i włosy. Dodatkowo tworzy na skórze warstwę okluzyjną, która zapobiega utracie wody.
  • Omega 3 (linolenowy) – łagodzi podrażnienia posłoneczne, stymuluje odnowę komórek skóry.
  • Stearynowy – posiada właściwości dogłębnie oczyszczające.
  • Omega 9 (oleinowy) – wygładza i zmiękcza skórę, a zawarta w nim witamina E spowalnia procesy starzenia.
  • Omega 6 (linolowy) – zapobiega utracie wody, a także nadmiernemu złuszczaniu naskórka.

Przechowywanie: 

Należy przechowywać w suchym, zacienionym miejscu w oryginalnym opakowaniu.

 Wszystkie oleje BYOUTHY działają synergistycznie i można je ze sobą dowolnie łączyć w zależności od indywidualnych potrzeb skóry. Nasze oleje zapakowane są w ciemne, szklane buteleczki – w celu zabezpieczenia witamin oraz składników odżywczych przed światłem. Posiadają także szklany zakraplacz, który ułatwia aplikację produktu.

 

Skład

Inci: Fragaria Ananassa Seed Oil

Truskawka:

Świeże truskawki to przed wszystkim doskonałe źródło witaminy C. Kwas askorbinowy stanowi najlepszy przeciwutleniacz pozakomórkowy, dodatkowo chroni naszą skórę przed wolnymi rodnikami i negatywnym wpływem promieni UV. Kolejną cenną dla naszej skóry witaminą występującą w truskawkach jest witamina A, która syntezuje produkcję kolagenu i elastyny, przez co wpływa na przyspieszoną odnowę naskórka. Retinoidy regulują działanie gruczołów łojowych, czego konsekwencją jest przyśpieszenie gojenia się ran. Dodatkowo redukują one przebarwienia i plamy starcze. Bogactwo witamin z grupy B zapewnia naszej skórze odpowiednie nawilżenie i zdrowy wygląd. Poza wszystkimi witaminami, truskawki są także bogate w wapń, który wpływa regenerująco na naszą skórę, magnez, który kontroluje procesy rogowacenia, żelazo – poprawia ukrwienie oraz cynk – nadaje zdrowy wygląd. Truskawki mają także właściwości odżywcze i wzmacniające dla naszych włosów, ponieważ zawierają minerały jak: fosfor, magnez, potas i wapń.

 

Stosowanie

Twarz – Nanieś 3-4 krople produktu na uprzednio oczyszczoną, lekko zwilżoną twarz, następnie kolistymi ruchami wykonaj masaż. Olej można stosować do pielęgnacji na dzień i noc oraz jako bazę pod makijaż dobraną do indywidualnych potrzeb skóry, aplikując w pierwszej kolejności ulubiony krem bądź serum, a następnie olej, który będzie zapobiegał utracie wody przez naskórek.

Ciało – Rozprowadź wybraną ilość oleju w miejsca szczególnie przesuszone i odwodnione – łokcie czy kolana. Można także aplikować niewielką ilość oleju na skórę problematyczną, gdzie występują zmiany trądzikowe (np. plecy czy klatka piersiowa).

Włosy – Nanieś wedle uznania na końcówki i delikatnie wmasuj, pozostaw na 15 minut, następnie dokładnie spłucz. Olej można aplikować także na skórę głowy by odżywił żywą część włosa, a także cebulki, jednak by dokładnie go spłukać potrzebne będzie kilka myć.

Dlaczego warto stosować olej z pestek truskawek w codziennej pielęgnacji:

  1. Szybko się wchłania – można stosować go rano pod makijaż a także wieczorem z wybranym kremem bądź serum, olej nie zostawia tłustego filmu na skórze, który mógłby powodować dyskomfort.
  2. Ma naturalny, apetyczny truskawkowy zapach.
  3. Dogłębnie nawilża skórę – kwasy tłuszczowe zawarte w oleju z pestek truskawek uzupełniają ubytki lipidów, a także pobudzają proces produkcji ceramidów, uszczelniając tym samym warstwę rogową naskórka. Zapobiega to nadmiernej utracie wody ze skóry.
  4. Tokoferol zawarty w oleju regeneruje naskórek, jest przeciwutleniaczem i zabezpiecza włókna kolagenowe przed szkodliwym działaniem słońca. Wbudowuje się on w lipidowe warstwy ochronne naskórka i tym samym zapobiega jego wysuszeniu.
  5. Pomaga skórze tłustej uregulować nadprodukcję sebum, przez co zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych.
  6. Zapobiega powstawaniu zmarszczek – zawartość witaminy E stanowiącej silny antyoksydant, który zabezpiecza włókna kolagenowe przed słońce, ale stymuluje także odnowę komórkową.
  7. Kwas elagowy obecny w oleju z pestek truskawek neutralizuje wolne rodniki a także zwalcza stany zapalne.
  8. Jest odpowiednim preparatem do każdego typu skóry – nie przetłuszcza, nie wysusza skóry, nawilża i działa przeciwzapalnie.
  9. Działa na włosy wygładzająco i chroni je przed działaniem czynników atmosferycznych.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z Pestek Truskawek 50 ml”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X