Olej z Pestek Pigwy 50ml

21,99 

Olej z pestek pigwy jest 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Charakteryzuje go przyjemny, naturalny zapach o marcepanowej nucie. W składzie zawiera kwas stearynowy, palmitynowy, omega 3 (linolenowy), omega 6 (linolowy) i omega 9 (oleinowy). Przeznaczony do skóry tłustej, dojrzałej i wrażliwej – wymagającej dodatkowej ochrony przed czynnikami zewnętrznymi.

Doskonale sprawdzi się jako suplement w pielęgnacji włosów łamliwych i rozdwajających się wzmacniając cebulki.

Darmowa dostawa powyżej 120 zł

Olej z pestek pigwy jest 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Charakteryzuje go przyjemny, naturalny zapach o marcepanowej nucie. W składzie zawiera kwas stearynowy, palmitynowy, omega 3 (linolenowy), omega 6 (linolowy) i omega 9 (oleinowy). Przeznaczony do skóry tłustej, dojrzałej i wrażliwej – wymagającej dodatkowej ochrony przed czynnikami zewnętrznymi.

Doskonale sprawdzi się jako suplement w pielęgnacji włosów łamliwych i rozdwajających się wzmacniając cebulki.

Nienasycone kwasy tłuszczowe występujące w oleju z pestek pigwy:

Kwas stearynowy – posiada właściwości dogłębnie oczyszczające.

Kwas palmitynowy – wygładza i zmiękcza skórę jak i włosy. Dodatkowo tworzy na skórze warstwę okluzyjną, która zapobiega utracie wody.

Kwas omega 3 (linolenowy) – wygładza skórę i przyspiesza odnowę komórkową. A także normalizuje pracę gruczołów łojowych oraz zmniejsza widoczność przebarwień.

Kwas omega 6 (linolowy) – zapobiega utracie wody, a także nadmiernemu złuszczaniu naskórka.

Kwas omega 9 (oleinowy) – zmiękcza skórę, a zawarta w nim witamina E spowalnia procesy starzenia.

Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym, zaciemnionym miejscu w oryginalnym opakowaniu.

Wszystkie oleje Byouthy działają synergistycznie i można je ze sobą dowolnie łączyć w zależności od indywidualnych potrzeb skóry. Nasze oleje i maceraty zapakowane są w ciemne, szklane buteleczki – w celu zabezpieczenia witamin oraz składników odżywczych przed światłem, posiadają także szklany zakraplacz, który ułatwia aplikację produktu.

Osadzanie się zbrylowanego produktu na szyjce buteleczki jest zjawiskiem naturalnym wywołanym przez utlenianie kwasów tłuszczowych zawartych w olejkach. Nasze produkty nie zawierają substancji konserwujących ani ulepszaczy, które mogłyby zapobiec temu naturalnemu procesowi.

Składniki

INCI: Chaenomeles Seed Oil

Pigwa:

Owoc o cierpkim miąższu, który w świecie kosmetycznym zyskuje popularność przez wysoką zawartość minerałów, kwasów tłuszczowych oraz witamin. W składzie znaleźć możemy prowitaminę A, która chroni skórę przed powstawaniem plam i przebarwień, często będących następstwem kąpieli słonecznych. Witamina C ujędrnia skórę, posiada właściwości rozjaśniające oraz pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu – regularnie stosowana poprawia jędrność skóry oraz wygładza zmarszczki, wspomaga też proces gojenia ran.

Witaminy z grupy B zapobiegają odwodnieniu i przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprzez swoje właściwości antyoksydacyjne i zdolność do likwidacji wolnych rodników.

Olej z pestek pigwy nie zawiera żadnych barwników oraz substancji zapachowych.

Stosowanie

Demakijaż – Nanieś 2-3 krople na dłonie i kolistymi ruchami rozprowadź go po całej powierzchni twarzy. Olej skutecznie rozpuści trudne do zmycia produkty i doskonale sprawdzi się w dwuetapowym oczyszczaniu skóry.

Twarz – Nanieś 3-4 krople produktu na uprzednio oczyszczoną, lekko zwilżoną twarz, następnie kolistymi ruchami wykonaj masaż. Olej można stosować do pielęgnacji na dzień i noc oraz jako bazę pod makijaż dobraną do indywidualnych potrzeb skóry, aplikując w pierwszej kolejności ulubiony krem bądź serum, a następnie olej, który będzie zapobiegał utracie wody przez naskórek.

Włosy – Nanieś wedle uznania na końcówki i delikatnie wmasuj, pozostaw na 15 minut, następnie dokładnie spłucz. Olej można aplikować także na skórę głowy by odżywił żywą część włosa, a także cebulki, jednak by dokładnie go spłukać potrzebne będzie kilka myć.

Dlaczego warto stosować olej z pestek pigwy w codziennej pielęgnacji:

  1. Uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega pękaniu naczynek (tzw. pajączkom spowodowanych między innymi czynnikami atmosferycznymi).
  2. Działa łagodząco na podrażnienia.
  3. Wspomaga walkę z uporczywym trądzikiem.
  4. Wygładza powierzchnię skóry.
  5. Pomaga skórze tłustej uregulować nadprodukcję sebum, przez co zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych.
  6. Wzmacnia cebulki włosów.
  7. Regularnie stosowany zapobiega rozdwajaniu końcówek.
  8. Aplikacja produktu przy pomocy pipety z pompką jest szybka, wygodna i przede wszystkim higieniczna.
  9. Ma naturalny, przyjemny marcepanowy zapach.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z Pestek Pigwy 50ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Olej z pestek pigwy jest 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Charakteryzuje go przyjemny, naturalny zapach o marcepanowej nucie. W składzie zawiera kwas stearynowy, palmitynowy, omega 3 (linolenowy), omega 6 (linolowy) i omega 9 (oleinowy). Przeznaczony do skóry tłustej, dojrzałej i wrażliwej – wymagającej dodatkowej ochrony przed czynnikami zewnętrznymi.

Doskonale sprawdzi się jako suplement w pielęgnacji włosów łamliwych i rozdwajających się wzmacniając cebulki.

Nienasycone kwasy tłuszczowe występujące w oleju z pestek pigwy:

Kwas stearynowy – posiada właściwości dogłębnie oczyszczające.

Kwas palmitynowy – wygładza i zmiękcza skórę jak i włosy. Dodatkowo tworzy na skórze warstwę okluzyjną, która zapobiega utracie wody.

Kwas omega 3 (linolenowy) – wygładza skórę i przyspiesza odnowę komórkową. A także normalizuje pracę gruczołów łojowych oraz zmniejsza widoczność przebarwień.

Kwas omega 6 (linolowy) – zapobiega utracie wody, a także nadmiernemu złuszczaniu naskórka.

Kwas omega 9 (oleinowy) – zmiękcza skórę, a zawarta w nim witamina E spowalnia procesy starzenia.

Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym, zaciemnionym miejscu w oryginalnym opakowaniu.

Wszystkie oleje Byouthy działają synergistycznie i można je ze sobą dowolnie łączyć w zależności od indywidualnych potrzeb skóry. Nasze oleje i maceraty zapakowane są w ciemne, szklane buteleczki – w celu zabezpieczenia witamin oraz składników odżywczych przed światłem, posiadają także szklany zakraplacz, który ułatwia aplikację produktu.

Osadzanie się zbrylowanego produktu na szyjce buteleczki jest zjawiskiem naturalnym wywołanym przez utlenianie kwasów tłuszczowych zawartych w olejkach. Nasze produkty nie zawierają substancji konserwujących ani ulepszaczy, które mogłyby zapobiec temu naturalnemu procesowi.

Składniki

INCI: Chaenomeles Seed Oil

Pigwa:

Owoc o cierpkim miąższu, który w świecie kosmetycznym zyskuje popularność przez wysoką zawartość minerałów, kwasów tłuszczowych oraz witamin. W składzie znaleźć możemy prowitaminę A, która chroni skórę przed powstawaniem plam i przebarwień, często będących następstwem kąpieli słonecznych. Witamina C ujędrnia skórę, posiada właściwości rozjaśniające oraz pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu – regularnie stosowana poprawia jędrność skóry oraz wygładza zmarszczki, wspomaga też proces gojenia ran.

Witaminy z grupy B zapobiegają odwodnieniu i przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprzez swoje właściwości antyoksydacyjne i zdolność do likwidacji wolnych rodników.

Olej z pestek pigwy nie zawiera żadnych barwników oraz substancji zapachowych.

Stosowanie

Demakijaż – Nanieś 2-3 krople na dłonie i kolistymi ruchami rozprowadź go po całej powierzchni twarzy. Olej skutecznie rozpuści trudne do zmycia produkty i doskonale sprawdzi się w dwuetapowym oczyszczaniu skóry.

Twarz – Nanieś 3-4 krople produktu na uprzednio oczyszczoną, lekko zwilżoną twarz, następnie kolistymi ruchami wykonaj masaż. Olej można stosować do pielęgnacji na dzień i noc oraz jako bazę pod makijaż dobraną do indywidualnych potrzeb skóry, aplikując w pierwszej kolejności ulubiony krem bądź serum, a następnie olej, który będzie zapobiegał utracie wody przez naskórek.

Włosy – Nanieś wedle uznania na końcówki i delikatnie wmasuj, pozostaw na 15 minut, następnie dokładnie spłucz. Olej można aplikować także na skórę głowy by odżywił żywą część włosa, a także cebulki, jednak by dokładnie go spłukać potrzebne będzie kilka myć.

Dlaczego warto stosować olej z pestek pigwy w codziennej pielęgnacji:

  1. Uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega pękaniu naczynek (tzw. pajączkom spowodowanych między innymi czynnikami atmosferycznymi).
  2. Działa łagodząco na podrażnienia.
  3. Wspomaga walkę z uporczywym trądzikiem.
  4. Wygładza powierzchnię skóry.
  5. Pomaga skórze tłustej uregulować nadprodukcję sebum, przez co zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych.
  6. Wzmacnia cebulki włosów.
  7. Regularnie stosowany zapobiega rozdwajaniu końcówek.
  8. Aplikacja produktu przy pomocy pipety z pompką jest szybka, wygodna i przede wszystkim higieniczna.
  9. Ma naturalny, przyjemny marcepanowy zapach.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z Pestek Pigwy 50ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X