Olej z Pestek Granatu 50 ml

27,99 

Darmowa dostawa powyżej 120 zł

Olej z pestek granatu stanowi bombę witaminową dla naszej skóry. Jest produktem naturalnym, nierafinowanym i zimnotłoczonym. Zawiera takie nienasycone kwasy tłuszczowe jak: kwas palmitynowy, stearynowy, omega 9 (oleinowy), omega 6 (linolowy) oraz bardzo rzadki i niezwykle cenny dla skóry kwas omega 5 (punikowy).

Przeznaczony do pielęgnacji skóry, ciała a także włosów. Polecamy stosowanie przy cerze suchej, wrażliwej, trądzikowej, reaktywnej, z przebarwieniami a także dojrzałej. Jest to jeden z najbogatszych w składzie i najbardziej wielofunkcyjnych olejów dostępnych na rynku.

Olej z pestek granatu znany jest ze swoich właściwości odżywczych, nawilżających a także regeneracyjnych. Doskonale sprawdza się również jako środek po nadmiernej ekspozycji na słońce. Olej warto stosować jako dodatkową suplementację przy włosach suchych, zniszczonych oraz po koloryzacji – w celu zachowania świeżego koloru.

Przechowywanie: 

Należy przechowywać w suchym, zacienionym miejscu w oryginalnym opakowaniu

Wszystkie oleje Byouthy działają synergistycznie i można je ze sobą dowolnie łączyć w zależności od indywidualnych potrzeb skóry. Nasze oleje i maceraty zapakowane są w ciemne, szklane buteleczki – w celu zabezpieczenia witamin oraz składników odżywczych przed światłem, posiadają także szklany zakraplacz, który ułatwia aplikację produktu.

Skład

Inci: Punica Granatum Seed Oil

Granat:
Pochodzi z Persji, skąd rozprzestrzenił się na obszary Afryki, Ameryki i Indii. Znajduje swoje zastosowanie w wielu przemysłach m.in. – spożywczym, farmaceutycznym, tekstylnym i oczywiście kosmetycznym. Granaty stanowią bogate źródło beta-karotenu, który poprawia koloryt naszej skóry i niwelizuje przebarwienia powstałe wskutek trądziku bądź ekspozycji na promienie UV. Składniki biologicznie czynne zawarte w owocach granatu stymulują regenerację komórek skóry. Ze względu na obecność kwasu punikowego – wszelkie rany oraz blizny znacznie szybciej się goją. Z kolei kwas elagowy wykazuje silne właściwości przeciwutleniające jak i wzmacniające dla ścian komórek w skórze. Granat przeciwdziała zmianom kancerogennym skóry i nierzadko stosowany jest w filtrach przeciwsłonecznych ze względu na wysoką zawartość polifenoli, które chronią przed wolnymi rodnikami, powodującymi przedwczesne starzenie komórek skóry. Ma także pozytywny wpływ na pielęgnacje włosów koloryzowanych, ponieważ zawarte w nim taniny (organiczne związki chemiczne naturalnie wytwarzane przez rośliny), zatrzymują barwniki na keratynie włosa i zapobiegające ich wypłukiwaniu się. Może być stosowany praktycznie do każdego rodzaju włosów, doskonale chroni je przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi oraz odbudowuje ich strukturę i zapobiega łamliwości.

Stosowanie

Twarz – Nanieś 3-4 krople produktu na uprzednio oczyszczoną, lekko zwilżoną twarz, następnie kolistymi ruchami wykonaj masaż. Olej można stosować do pielęgnacji na dzień i noc oraz jako bazę pod makijaż dobraną do indywidualnych potrzeb skóry, aplikując w pierwszej kolejności ulubiony krem bądź serum, a następnie olej, który będzie zapobiegał utracie wody przez naskórek.

Stany zapalne – Rozprowadź olej punktowo w miejsca gdzie występują stany zapalne bądź zmiany trądzikowe nieaktywne (np. plecy, klatka piersiowa).

Włosy – Nanieś wedle uznania na końcówki i delikatnie wmasuj, pozostaw na 15 minut, następnie dokładnie spłucz. Olej można aplikować także na skórę głowy by odżywił żywą część włosa, a także cebulki, jednak by dokładnie go spłukać potrzebne będzie kilka myć.

Dlaczego warto stosować olej z pestek granatu w codziennej pielęgnacji:

  1. Ma właściwości antyoksydacyjne, przez co pomaga w walce z zaskórnikami, a także zapobiega powstawaniu nowych.
  2. Stanowi doskonały suplement w walce z egzamą, atopią i łuszczycą.
  3. Spowalnia proces starzenia komórkowego.
  4. Jako jeden z olejów zawiera kwas punikowy. Zatrzymuje on wodę w warstwie rogowej, jest silnym antyoksydantem, wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwobrzękowe, a także stymuluje naskórek do odbudowy i regeneracji.
  5. Flawonoidy hamują aktywność enzymów pro-zapalnych i regulują pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu redukują szanse występowania zmian trądzikowych.
  6. Zawiera kwas elagowy – skuteczny w leczeniu oparzeń słonecznych.
  7. Wyrównuje koloryt.
  8. Likwiduje uczucie napięcia skóry, jednocześnie wzmacniając ją i zwiększając jej elastyczność.
  9. Działa na włosy wygładzająco i chroni je przed działaniem czynników atmosferycznych.
  10. Odżywia przesuszone końcówki włosów i zapobiega ich łamaniu.
  11. Aplikacja produktu przy pomocy pipety z pompką jest szybka, wygodna i przede wszystkim higieniczna.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z Pestek Granatu 50 ml”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X